Nieuwbouw SO de Heldring, Amsterdam

 

Deze school is een baanbrekend project in duurzaamheid in de nieuwe opkomende buurt van Buiksloterham in Noord Amsterdam. Als zodanig hebben we gewerkt aan gespecialiseerde technische kwesties zoals een warmte wissel systeem en adiabatische koeling in de gehele om oververhitting te voorkomen en verlies van energie.

De school biedt een stimulerend leeromgeving voor jonge kinderen met speciale behoeften met een programma waarin een opleiding zwembad, fysieke therapie kamers, evenals specialistische klaslokalen en een volledige grootte fitnessruimte. De grote glijdende zonnepanelen op de gevel zijn geperforeerd met een patroon dat wanneer in de gesloten stand maakt een gekoppelde patroon over de gehele gevel. Het patroon is ontworpen in samenwerking met de Nederlandse kunstenaar Hansje van Harlem.