VERPLEEGHUIS MYOSOTIS KAMPEN

Omdat zowel het monumentale voormalige Stadsziekenhuis als een aantal monumentale bomen behouden moesten blijven, was er slechts een beperkt oppervlak beschikbaar voor de nieuwbouw. Gevolg was dat er in 4 bouwlagen gebouwd moest worden. Vides en binnenstraten zorgen voor een licht en overzichtelijk gebouw. Het gebouw is onderverdeeld in 24 “woningen” voor gemiddeld 6 bewoners, die elk een eigen zit-/slaapkamer hebben met daarnaast een gemeenschappelijke huiskamer en een “voordeur” aan een binnenstraat. Alle niet-woonvoorzieningen zijn ondergebracht in het gerenoveerde voormalige Stadsziekenhuis. De hoofdentree van het Stadsziekenhuis is nu de hoofdentree van het gehele complex.

Specificaties

Architect: Greiner Van Goor Huijten bv, Amsterdam
Opdrachtgever renovatie Stadsziekenhuis: Gemeente Kampen