WOONHUIS – HOTEL WILLEMSPARKWEG AMSTERDAM

Boutique hotel Museum Suites is gevestigd in een 19de eeuws herenhuis en beschikt over 4 riante suites met elk een eigen kunstzinnig karakter en sfeer. Vanwege de historische connectie van het huis met het Rijksmuseum staan alle suites in het teken van een Nederlands kunstenaar.

Museum Suites ligt midden in het culturele hart van Amsterdam, vlakbij het historisch centrum en praktisch aan het Vondelpark. De grote nationale musea, het Concertgebouw en de meest luxueuze winkelstraten bevinden zich op loopafstand. De stijlvolle suites, de comfortabele inrichting, de geboden privacy en persoonlijke aandacht maken uw verblijf tot een bijzondere gebeurtenis.
Werkzaamheden
Recentelijk werd Museum Suites geheel gerenoveerd en in oude luister hersteld.
Museum Suites is gehuisvest in een monumentaal 19de eeuws herenhuis. Jonkheer Bartold Willem Floris van Riemsdijk kocht het perceel in 1888 en liet er een groot, stijlvol huis bouwen. Terwijl zijn huis in aanbouw was, werd de jonkheer de eerste directeur van het Rijksmuseum. Tot de aanvang van de restauratie van het Rijksmuseum sierde zijn borstbeeld het monumentale trappenhuis aldaar.
Vanwege deze historische connectie zijn de vier suites vernoemd naar vier belangrijke Nederlandse schilders: Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Vincent van Gogh en Piet Mondriaan

ALGEMENE INFORMATIE

Opdrachtgever Mevr. Manshande

Oplevering: juni 2010